Hoe een man niet moet zijn

Artikel leestijd: 2 Minuten

De man die verwacht dat de vrouw dubbele lasten zal dragen

In de meeste gezinnen zijn er kinderen van verschillende leeftijden, van wie sommigen niet alleen de aandacht en wijze discipline van de moeder nodig hebben, maar ook de strengere en tegelijke liefdevolle invloed van vader. Weinig vaders beseffen hoe belangerijk dit is. Ze verwaarlozen hun plicht en laden zo zware lasten op de moeder, terwijl ze zich vrij voelen haar willekeurige acties te bekritiseren en te veroordelen volgens hun oordeel. Onder dit zware gevoel van verantwoordelijkheid en afkeuring voelen de arme vrouw en moeder zich vaak schuldig en berouwvol voor wat ze onschuldig of onwetend heeft gedaan, en vaak als ze onder de gegeven omstandigheden het allerbeste heeft gedaan. Maar wanneer haar vermoeiende inspanningen moeten worden gewaardeerd en goedgekeurd en haar hart blij moet worden, is ze verplicht om te wandelen onder een wolk van verdriet en veroordeling omdat haar man, terwijl hij zijn eigen plicht negeert, verwacht dat ze zowel haar eigen als de zijne naar zijn tevredenheid vervult, ongeacht het voorkomen van omstandigheden.

Veel mannen begrijpen en waarderen onvoldoende de zorgen en verwarringen die hun vrouwen doorstaan, die over het algemeen de hele dag beperkt blijven tot een onafgebroken reeks huishoudelijke taken. Ze komen vaak naar hun huizen met bewolkte wenkbrauwen, waardoor er geen zonneschijn is in de familiekring. Als de maaltijden niet op tijd zijn, wordt de vermoeide vrouw, die vaak huishoudster, verpleegster, kok en dienstmeisje is, allemaal in één begroet met foutzoeken.

De veeleisende echtgenoot kan zich neerbuigen om het zorgwekkende kind uit de vermoeide armen van zijn moeder te halen, zodat haar regelingen voor de gezinsmaaltijd kunnen worden verhaast; maar als het kind rusteloos is en in de armen van zijn vader ongedurig is en lastig, ziet hij het maar zelden als zijn taak, het kind te sussen en tot rust te brengen. Hij denkt niet aan hoeveel inspannende uren moeder dit lastige kind heeft moeten verdragen, maar roept ongeduldig uit: “Hier, moeder, neem uw kind.” Is het niet net zo goed zijn kind als het hare? Heeft hij niet dezelfde plicht om geduldig zijn aandeel in het grootbrengen van zijn kinderen te leveren.

Wordt vervolgt…………………………………..

U kunt ook het boek “Het Bijbels gezin” aanschaffen die met haar vele onderwerpen en adviezen over gezinsleven, u als een bij de hand familiehandleiding kan ondersteunen  in leiding geven aan het gezin.Koop Nu

Bron: Boek “Het Bijbels gezin”, Ellen White

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.