Oma’s verrassing

Artikel: leestijd 2 minuten.

Jacob en Emily waren zo opgewonden! Ze zouden in een vliegtuig naar het huis van hun oma vliegen voor kerstmis. Ze bleven denken aan hoe leuk het zou zijn om op vakantie te gaan, te spelen met hun neven en nichten en cadeautjes open te maken. Maar ze wisten niet dat er een nog mooiere verrassing op hen wachtte.
Toen de kinderen bij het huis van oma aankwamen, zagen ze dat oma voor een schattige puppy zorgde. Wat hadden ze een plezier om met de puppy te spelen! Eindelijk brak kerstochtend aan. Nadat alle cadeautjes waren geopend, kondigde oma aan dat ze nog een cadeau had en ze haastte zich om het te halen Al snel kwam ze terug met een grote, afgedekte emmer. Jacob en Emily vroegen zich af wat het zou kunnen zijn. Wat denk je dat ze erin vonden? Het was dezelfde puppy met een strik om zijn nek! “Oh, is dat onze hond?!” vroegen ze verrast.

Je puppy gezond houden
Zou je het niet leuk vinden als iemand je een nieuwe puppy gaf? Denk je dat je zou moeten weten hoe je voor je nieuwe huisdier zou moeten zorgen, zodat hij zou groeien en gezond zou blijven? Natuurlijk! Eerst zou je ervoor zorgen dat je goed eten voor hem had. Puppy’s hebben veel goed voedsel nodig, zodat ze sterk kunnen worden – net als jij. God geeft ons veel goede dingen om te eten, zoals fruit, groenten, brood, ontbijtgranen en noten.
Sommige voedingsmiddelen moet je niet eten. Bepaald voedsel moet je ook niet aan je nieuwe puppy geven. Zou een chocoladereep goed voor hem zijn? Oh nee! Chocolade kan honden behoorlijk ziek maken. Voedsel met veel suiker is ook niet goed voor jou. Daar kun je ook ziek van worden.

 

Ik weet zeker dat je je puppy buiten laat spelen in de frisse lucht en in de zon om wat beweging te krijgen. Wanneer je naar buiten gaat om met hem te rennen en te spelen, zou je drie dingen doen, waardoor je zelf ook gezond blijft: bewegen, frisse lucht inademen en zonneschijn opnemen. Hoe lekker is dat!
Na het buiten spelen zie je misschien de roze tong van je kleine puppy uit zijn bek hangen. Ik kan me zelfs voorstellen dat hij verdrietig zijn kop op je been legt. Nu heeft hij koud water nodig. Wij moeten ook veel water drinken, zo’n vier tot acht glazen per dag, afhankelijk van hoe groot je bent.
Wat heeft jouw puppy nodig als hij na al die pret slaperig begint te worden? Een dutje natuurlijk. Hij heeft ook een lange nacht slaap nodig om te groeien en gezond te blijven. Wij hebben ook veel slaap nodig, vooral als wij nog jong zijn. Minstens tien uur per nacht. Wie geeft ons slaap? “Hij [God] schenkt slaap aan degenen van wie Hij houdt” (Psalm 127: 2). Soms moet je “Nee!” tegen je puppy zeggen. Je zou heel duidelijk “Nee!” zeggen als je hem zag kauwen op een elektrisch snoer of bij het drinken van de schoonmaakmiddelen, die je moeder gebruikt om de vloer te boenen. Je wilt niet dat er iets met hem gebeurd of dat hij doodgaat. “Nee” zeggen maakt ook deel uit van Gods plan om gelukkig en gezond te blijven. Wij zeggen “Nee” tegen bier, alcohol, sigaretten en drugs – alles wat niet goed is voor ons lichaam of wat ons ziek maakt.

Van wie ben jij?
Als je een puppy had zou je zeker willen dat hij gezond was en lang leefde. Je houdt tenslotte van je puppy! Wist je dat je iemand toebehoort die veel van je houdt? De Bijbel zegt: “Je lichaam is een tempel van de Heilige Geest,. . . en dat u niet van uzelf bent.”(1 Korintiërs 6:19). Daarom is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Wij behoren God toe. Hij heeft ons gemaakt en houdt van ons, dus wil Hij ook dat wij gezond en gelukkig zijn! Denk je dat Jacob en Emily’s puppy zich zorgen zou moeten maken waar hij eten zou kunnen vinden, of dat hij veilig is als hij ‘s nachts slaapt? Nee. Jij hoeft ook niet bang te zijn. Je kunt elke nacht en elke ochtend bij je bed neerknielen en God vragen om voor je te zorgen. Je kunt Gods beloften in de Bijbel lezen, zoals deze: “Wanneer ik bang ben, zal ik op U [God] vertrouwen” (Psalm 56: 3). Vertrouwen dat God voor je zorgt maakt deel uit van Gods plan om ons te helpen gezond en gelukkig te blijven. Wil je deze eenvoudige dingen doen, zodat jij ook gezond en gelukkig zult zijn?

Dit is een waar gebeurd verhaal, alleen de namen van de kinderen zijn veranderd.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.