De kracht van gezond eten mag niet onderschat worden. Vele ziekten staan direkt verbonden met bepaalde dieet keuzes. Leer vandaag nog de kunsten van gezond, economisch en lekker veganistisch koken.

 

Een simpele collectie van plantaardige gerechten en dranken, voor ontbijt, middag- en avond eten , maar ook nagerechten. Ja!… inclusief taart en ijs, die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Wie had ooit gedacht dat u zonder dierlijke producten toch overheerlijk kan eten en drinken?

Begin uw reis in een van onze kookklassen

 

Regristreer vandaag nog voor onze eerstvolgende kookklas.

Mis nooit meer een recept

Recepten

In deze sectie bieden wij u veganistische recepten aan, die u zullen helpen die Nieuwe Start te maken waarnaar u allang verlangt. Zorg dat u onze veelgestelde vragen hieronder in deze sectie niet mist. 

Nog een heerlijk recept om uit te proberen “Nasi Goreng”. De naam n...

Melk speelt een belangrijke rol in de voeding van kinderen, van een baby die moe...

Recept: Dit is een heerlijke pruimentaart. Gezond en vol met vezels!!  Nagerech...

Tegenwoordig is alles druk, druk. Alles moet gedaan worden in een korte tijd en ...

Veelgestelde Vragen

 • Hoe maak ik die overstap van een vlees-houdend dieet naar een veganistisch dieet?

[expand title=”antwoord“]

Zo… je overweegt om veganist te worden of je hebt besloten dat je veganist wilt worden, maar waar begin je?

Overgang naar een veganistische levensstijl kan heel angstaanjagend lijken, maar vaak is het idee van een grote verandering in levensstijl een stuk enger dan het daadwerkelijk is. Als je je concentreert op het maken van één verandering tegelijk, zal de overgang naar veganisme heel natuurlijk aanvoelen. Het is belangrijk om in jeeigen tempo te gaan en een methode te kiezen die het beste voor jou werkt. Begin met einde in gedachten: Stel een streefdatum  om geheel over te gaan van een vlees-houdend dieet naar een veganistisch dieet. b.v 6, 12, 18 of 24 maanden. Hier zijn enkele ideeën en richtlijnen om je overgang naar veganisme te structureren. Zorg er gewoon voor dat u ze afstemt op uw specifieke behoeften.

 

LEER ZOVEEL ALS JE KUNT
Voordat je zelfs aan de overgang begint, is de eerste stap om vertrouwd te raken met veganisme. Dit zal je echt helpen om je voorbereid en deskundig te voelen wanneer je je levensstijl begint te veranderen. Onze programma’s worden precies voor dit doel geproduceerd. Dus je bent hier op het juiste adres.

 • Leer de voordelen van een veganistische levensstijl kennen en leer jezelf over de praktijken en kosten van de productie van dierlijke producten. Vind je eigen persoonlijke redenen om veganist te zijn, er zijn er veel.
 • Leer hoe u uw lichaam optimaal kunt voeden met een plantaardig dieet.
 • Begin ingrediëntenlijsten te lezen – leer hoe u kunt zien of een product vegan is en maak uzelf vertrouwd met de minder voor de hand liggende, van dieren afgeleide ingrediënten die in nietsvermoedende producten worden weergegeven.
 • Kijk uit naar veganistische producten in je plaatselijke supermarkt, onderzoek veganistische restaurants en supermarkten bij jou in de buurt.
 • Lezen, kijken, leren. Ga op zoek naar veganistische documentaires, boeken, tijdschriften, websites, blogs, forums en mensen. Ze kunnen waardevolle inzichten en ondersteuning bieden en helpen je om je zelfverzekerder te voelen in je transitie.

 

VOEG AAN UW DIEET TOE VOORDAT U HEM AFTREKT
Begin meer volkoren, bonen, peulvruchten, noten, zaden in je dieet op te nemen. ER zijn ook afgeleide producten van bonen zoals tofu, xeitan e.d. Maak uzelf vertrouwd met hun voorbereiding, opslag en gebruik.
Begin met het verzamelen en experimenteren met veganistische recepten die je aanspreken.
Zoek een paar verschillende snelle en gemakkelijke veganistische maaltijden die je lekker vindt en bereid je comfortabel voor.
Schakel melk uit voor een niet-zuivelalternatief zoals amandel of soja. Dit is een gemakkelijke schakelaar voor de meeste mensen, maar er zijn veel opties, dus experimenteer om te vinden welke je het leukst vindt.

 

VIND EN HERINNER UW MOTIVATIE OM TE VERANDEREN
Er is een enorm verschil tussen een veganistisch levensstijl aannemen en “op dieet gaan”. Het is gemakkelijk om in de verleiding te komen om af te wijken van een dieetplan of “vals te spelen”, maar het is niet hetzelfde met veganisme. Als je precies weet waarom je veganist wilt zijn, loop je niet af van de levensstijl. Daarom is het zo belangrijk om de voordelen te leren van een veganistische levensstijl en het effect dat dierlijke producten hebben op onze gezondheid, het milieu en de mensheid. Als je eenmaal de tijd hebt genomen om je ogen te openen voor de echte effecten die dierlijke producten hebben op ons leven, blijft het gewoon bij je en daar kun je niet meer op terugkomen.

 

HOUD EEN POSITIEVE HOUDING
Denk aan al het nieuwe en heerlijke voedsel dat je kunt proberen in plaats van na te denken over het voedsel dat je opgeeft. Je zult je misschien verbazen over hoeveel opties er echt zijn. Sommige van je favoriete gerechten zijn waarschijnlijk veganistisch, er zijn veel internationale gerechten die geschikt zijn voor veganisten, het kan zo gemakkelijk zijn om je oude favoriete maaltijden en recepten te veganiseren. Maak je geen zorgen over de wijzigingen die je aanbrengt, raak er enthousiast over! Je smaakpapillen zullen in de overgang ook een verandering ondergaan.

 

BEGIN UW OVERGANG PLANNEN
Hier moet u serieus nadenken over wat het beste voor u zal werken. Er zijn veel manieren om veganist te worden; je hoeft alleen maar te vinden wat het beste voor je is. Hier zijn enkele algemene opties en enkele verschillende ideeën of benadering. Vind iets dat u aanspreekt en pas het aan uw behoeften aan!

 

1) VEGETARISCH GEVOLGD DOOR VEGANISME:
Wordt vegetarisch en ga vervolgens veganistisch worden in één stap of door zuivel en eieren één voor één te verwijderen.

DE OVERGANG MAKEN:

Verwijder al het vlees uit uw dieet, inclusief vis en gevogelte. Zorg ervoor dat u uw consumptie van eieren en zuivelproducten niet verhoogt in plaats van vlees, concentreer u in plaats daarvan op meer plantaardige eiwitbronnen.
Besteed aandacht aan ingrediëntenlijsten, vermijd producten die gelatine, stremsel en andere dierlijke producten bevatten (met uitzondering van zuivel en eieren).
Als je dat nog niet hebt gedaan, begin dan meer volle granen, bonen, peulvruchten, tofu, noten en zaden in je dieet op te nemen.
Zodra je je comfortabel voelt om verder te gaan, kun je zuivel, eieren en honing geleidelijk afbouwen. Voel je vrij om dit allemaal tegelijk te doen, één voedselgroep tegelijk, of zo langzaam als nodig is.

Let erop! Vlees is stimulerend, dus je kunt je energiek voelen erdoor. Als je vlees in een keer laat vallen, kan je je in het begin wat minder energiek voelen, maar met de tijd ga je een veel energieker leven ervaren!

 

2) LANGZAME OVERGANG VAN OMNIVORE NAAR VEGANIST:

Snijd langzaam dierlijke producten uit, beginnend met de gemakkelijkste en laat barrièrevoedsel tot het einde.
Verminder langzaam uw consumptie van dierlijke producten terwijl u tegelijkertijd het aantal plantaardig voedsel in uw dieet verhoogt. Ga door totdat je alle dierlijke producten uit je dieet hebt verwijderd.

DE OVERGANG MAKEN:

Verwijder alle dierlijke producten die u niet zult missen in uw dieet.
Als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan meer volle granen, bonen, peulvruchten, noten, zaden of afgeleide voedsel producten in je dieet op, terwijl je tegelijkertijd de dierlijke producten vermindert die je het minst zult missen.
U kunt geleidelijk alle dierlijke producten verminderen of één voedsel / voedselgroep tegelijk verwijderen.
Verwijder barrièrevoedsel nadat u zich comfortabel voelt met alle andere veranderingen in uw dieet.
Besteed aandacht aan ingrediëntenlijsten. Misschien vindt u het gemakkelijker om de minder voor de hand liggende van dieren afgeleide ingrediënten een voor een te vermijden. Je kunt er ook voor kiezen om ze over het hoofd te zien totdat je alle voor de hand liggende dierlijke producten (vlees, zeevruchten, zuivelproducten, eieren, enz.) uit je dieet hebt verwijderd en je je op je gemak voelt met het eten van voornamelijk plantaardig voedsel.

 

3) GA VOLLEDIG VEGAN:
Verwijder alle van dieren afgeleide ingrediënten en neem veel volle granen, bonen, peulvruchten, tofu, noten en zaden op voor een gezond veganistisch dieet.
Ruil al je favoriete niet-veganistische items in voor veganistische alternatieven. Veel mensen vinden dat het vertrouwen op veganistische hamburgers, hotdogs, deli-plakjes, kaas, etc. echt kan helpen de overgang te vergemakkelijken bij het in één keer uitsnijden van dierlijke producten.

DE OVERGANG MAKEN:
Als je er meteen in wilt duiken, voel je dan meteen vrij in veganisme! Je wilt jezelf blijven opleiden zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent. Voor een verdere spoedcursus veganisme moet je leren over:

 • Hoe zorg je voor optimale voeding met een veganistisch dieet
 • Hoe weet je of een product vegan is?
 • Hoe maak je een gezonde veganistische boodschappenlijst
 • Budget eten voor veganisten

 

Sommige mensen vinden het erg handig om afhankelijk te zijn van veganistische alternatieven en kant-en-klaargerechten om de overgang naar veganisme te vergemakkelijken. Ze bevatten vaak veel eiwitten, verrijkt met veel vitamines en mineralen, snel en gemakkelijk te bereiden, lekker en vertrouwd. Sommige vegetarische hamburgers, veganistische deli plakjes, etc. worden echter sterk verwerkt. Als je je eenmaal op je gemak voelt in je veganistische levensstijl, kan het gebruik van deze producten worden verminderd. Er is niets mis met het eten van dat soort producten met mate, maar ze moeten niet worden gebruikt als uw belangrijkste bron van vitaminen, mineralen en eiwitten voor de lange termijn.

Veganisme is veel meer dan een dieet, het is een compassie-volle levensstijl. Deze richtlijnen zijn meestal voor de overgang naar een veganistisch dieet, omdat dat het moeilijkste onderdeel is om veganist te worden. Het is ook belangrijk om meer te weten te komen over veganistische alternatieven voor andere producten in je leven, zoals artikelen voor persoonlijke verzorging, huishoudelijke artikelen.

 

ALLES OF NIETS DENKEN EN VOEDSELBARRIÈRES VOOR VEGANISME

Als je veganist wilt worden maar worstelt met het idee van verlangen naar of het opgeven van een bepaald voedsel, maak je geen zorgen, dat is volkomen normaal! Dit zijn uitdagingen, maar het hoeven zeker geen barrières te zijn. De meeste veganisten stoppen met het eten van dierlijke producten om ethische redenen, niet omdat ze er niet van genieten. Het klinkt misschien gek, maar er zijn veel kaasminnende veganisten! 

Veel te vaak halen mensen het idee van veganisme weg uit angst om een ​​bepaald voedingsmiddel te missen, of ze proberen veganisme maar geven het om soortgelijke redenen op in het geheel. Dit is vaak het gevolg van te snel in veganisme springen met te weinig voorbereiding. Daarom is het zo belangrijk om de overgang te maken in een tempo dat voor u werkt, zodat het duurzaam is.

Er zijn een aantal methoden die buitengewoon effectief zijn in het omgaan met deze “barrière voedingsmiddelen”.

 

LEER DE PRODUCTIEPRAKTIJKEN VAN UW BARRIEREVOEDING

Leer de “ins and outs” van hoe het specifieke voedsel wordt geproduceerd – dit is vaak genoeg om u het voedsel voorgoed uit te schakelen.

 

SLUIT ALLE BARRIERVOEDINGEN VOLLEDIG UIT EN WACHT TOT HET HANGERIJ ZAKT

Snijd alle barrièreproducten in één keer uit. De meeste mensen vinden dat verlangen naar dit voedsel slechts een paar korte weken duurt en dan verdwijnen ze.

Probeer langzaam veganistische alternatieven voor enkele van je favoriete voedingsmiddelen te introduceren. Voor sommige items in het bijzonder, zoals kaas en yogurt, wil je het misschien nog wat tijd geven voordat je gaat experimenteren met vervangingen – veel mensen vinden dat hoe langer het geleden is dat ze het “echte ding” hebben gehad, hoe gemakkelijker het is voor een veganistische vervanging om hun verlangen te bevredigen. 

Je zult ook moeten ontdekken welke producten je het leukst vindt en leren hoe je ze naar wens kunt voorbereiden met een beetje vallen en opstaan.

 

LAAT BARRIERE VOEDSEL WEGLATEN TOT AAN HET EINDE VAN UW OVERGANG

Als het idee om vegan te worden je aanspreekt, maar je het gevoel hebt dat je een bepaald voedsel te veel mist om 100% aan de veganistische levensstijl te binden, begin dan met de overgang en laat dat voedsel tot het einde. Verlaag uw barrièrevoedsel op een zeer langzame, gecontroleerde manier gedurende een paar weken of zelfs maanden. Op dit punt zult u misschien merken dat het verwijderen van het voedsel uit uw dieet een stuk eenvoudiger is dan u dacht dat het zou zijn!

Als je om welke reden dan ook het gevoel hebt dat je je gewoon niet kunt toewijden aan een 100% veganistisch dieet vanwege een barrièrevoeding, dan is dat prima! Laat dat niet voorkomen dat u uw inname van producten op basis van dieren tot een minimum beperkt. Geef alle dierlijke ingrediënten en voedingsmiddelen op die je niet zult missen en sta jezelf af en toe een uitzondering toe, of het nu een voedsel, vakantiemaaltijd of een favoriet restaurant is. Ik pleit voor het volgen van een volledig veganistisch dieet en ik moedig je aan om dat als doel na te streven, maar het is gewoon dom om het veganisme in zijn geheel te laten varen omdat je te veel van kaas houdt. Laat je niet inpikken om jezelf te labelen op basis van je dieet, dit is een soort van alles of niets denken dat gewoon niet constructief is. Als een beetje flexibiliteit je helpt om een ​​overwegend veganistische levensstijl te behouden, dan is dat precies wat je moet doen! Dit dient ook om de veganistische levensstijl een stuk minder ontmoedigend en toegankelijker voor anderen te maken.

 

NUTTIGE AANWIJZINGEN EN HERINNERINGEN
Elk klein beetje telt. Of u nu vegetarisch of veganistisch bent of gewoon uw consumptie van dierlijke producten beperkt, u gaat een stap in de goede richting. Laat je niet inpikken om jezelf te labelen op basis van je dieet.

Sta jezelf niet toe overweldigd te raken. Het aannemen van een veganistische levensstijl is niet noodzakelijk moeilijk, maar er is een leercurve. Neem de tijd, verwacht wat fouten, leer ervan en ga verder en geniet van de vele gezondheidsvoordelen die een veganistisch dieet met zich meebrengt!

bron: www.ilovevegan.com aangepast.

[/expand]


 • Krijg ik voldoende voedingstoffen met een veganistisch dieet?

[expand title=”antwoord“]

Een uitgebalanceerd, goed gepland veganistisch dieet zal met succes voldoen aan de voedingsbehoeften van bijna iedereen, in bijna elke leeftijdsgroep. Er zijn veel misvattingen over veganistische diëten, maar de waarheid is dat een gezond veganistisch dieet alle energie kan bieden die je nodig hebt.

Enkele van de meest voorkomende vragen over veganisme zijn voedingsgerelateerd: “Waar halen veganisten proteïnen?” “Hoe krijgen veganisten B12?” “Waar halen veganisten calcium als ze geen melk drinken?” Een gezond dieet vol fruit, groenten, peulvruchten, noten en zaden, complexe koolhydraten en sommige verrijkte voedingsmiddelen of een multivitamine zijn allemaal veganistische behoeften om aan hun voedingsbehoeften te voldoen.

 

EIWIT
Bijna alle voedingsmiddelen bevatten minstens een kleine hoeveelheid eiwit. Volle granen, bonen, peulvruchten, soja, noten en zaden zijn allemaal geweldige bronnen van eiwitten. Een eenvoudige boterham met pindakaas en banaan op 2 sneetjes volkorenbrood bevat 18-22 g eiwit. Door een verscheidenheid aan plantaardig voedsel te eten, kan een veganistisch dieet de aanbevolen eiwitinname ontmoeten en overtreffen. Voor iemand die een hoofdzakelijk plantaardig dieet volgt, wordt aanbevolen om een ​​inname van 0,9 gram per kilogram lichaamsgewicht te nemen. Opgemerkt moet worden dat zeer actieve mensen mogelijk meer eiwitten nodig hebben om hun activiteitsniveau te ondersteunen.

ADH: 0,9 gram eiwit per kg gewicht

 

OP PLANT GEBASEERDE EIWITBRONNEN:

 • 1/2 kop kikkererwten: 7 g
 • 1/2 kop linzen: 9 g
 • 1/2 kopje stevige tofu: 10 g
 • 1 kopje quinoa, gekookt: 8 g
 • 1/4 kop amandelen: 7,4 g
 • 1 volkoren bagel: 12 g
 • 2 sneetjes gekiemd graanbrood: 14 g
 • 1 volkoren Engelse muffin: 8 g
 • 1 kop sojamelk: 8-12g
 • 1 middelgrote sinaasappel: 1,2 g
 • 1 kop broccoli: 2,6 g
 • 1 schep veganistisch eiwitpoeder: 10-25 g

 

COMPLETE & ONVOLLEDIGE EIWITTEN: IS HET COMBINEREN VAN ONVOLLEDIGE EIWITTEN NODIG?
Volledige eiwitten bevatten het juiste aandeel van de 9 essentiële aminozuren die nodig zijn voor de voedingsbehoeften van mensen. Bijna alle plantaardige voedingsmiddelen bevatten alle 9 essentiële aminozuren, maar de verhoudingen variëren, dus de meeste worden als onvolledig beschouwd. Ons lichaam kan complementaire onvolledige eiwitten combineren wanneer ze binnen 24 uur na elkaar worden gegeten, maar doelbewust combineren is niet nodig. Het consumeren van vrijwel elk plantaardig voedsel (met uitzondering van fruit) zal voldoende van elk essentieel aminozuur bevatten om aan menselijke eisen te voldoen als aan hun caloriebehoeften wordt voldaan. Kortom, zolang je voldoende energie verbruikt, oftewel voldoende calorieën eet, is het vrijwel onmogelijk om een ​​tekort aan aminozuren te hebben.

 

IJZER
Veel plantaardig voedsel bevat van nature veel ijzer, en er zijn veel verpakte voedingsmiddelen zoals granen, vleesvervangers en commercieel brood dat verrijkt is met extra ijzer. Er zijn veel factoren die van invloed kunnen zijn op het vermogen van uw lichaam om het ijzer te absorberen, dus het kan moeilijk zijn om te weten hoeveel van uw dagelijkse inname daadwerkelijk door uw lichaam wordt gebruikt. Enkele manieren waarop u kunt helpen om de ijzerabsorptie te verhogen zijn:

Kook in roestvrij staal of gietijzer
Eet voedsel dat ijzer bevat met voedsel dat vitamine C bevat
Eet gekiemde granen en zaden
Week bonen voor gebruik
Kies geroosterde noten boven rauwe noten
Gefermenteerd voedsel eten
De aanbevolen dagelijkse inname van ijzer is 14,4-32,4 mg.

ADH: 14,4-32,4 mg ijzer

 

VOEDSEL DAT VAN NATUURLIJKE IJZER BEVAT:

 • 1 middelgrote gebakken aardappel: 1,7 mg
 • 1/2 kop kikkererwten: 2,4 mg
 • 1/2 kop gekookte linzen: 3,3 mg
 • 1/4 kop amandelen: 1,4 mg
 • 2 el lijnzaad: 1,9 mg
 • 1/4 kop pompoenpitten: 5,2 mg

 

VOEDSEL VERSTERKT MET IJZER:
vegetarisch burgerpasteitje: 3,6 mg
gewoon instant havermout: 4,5 mg
verrijkte ontbijtgranen: 4,5 mg
verrijkte sojamelk: 0,8 mg

 

CALCIUM
Het opnemen van voldoende calcium in een veganistisch dieet kan worden bereikt door een uitgebalanceerd dieet vol voedzame voedingsmiddelen te eten, door calcium verrijkte voedingsmiddelen op te nemen of door een supplement te nemen. Veel commercieel voedsel zoals sojamelk, tofu, sappen, ontbijtgranen en broodproducten zijn verrijkt met calcium, lees alleen de voedingsetiketten. De aanbevolen dagelijkse inname van calcium is 1000 mg voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 19-50. Het is belangrijk op te merken dat een voldoende inname van vitamine D essentieel is voor een goede calciumabsorptie.

RDI: 1000 mg calcium (mannen en vrouwen van 19-50)

 

VOEDSEL DAT VAN NATUURLIJK CALCIUM BEVAT:

 • 1/2 kop boerenkool: 90 mg
 • 1/2 kop kikkererwten: 40 mg
 • 1/4 kop amandelen: 79-115 mg
 • 5 vijgen: 88-137 mg
 • 1 middelgrote sinaasappel: 52 mg
 • 1 el melasse zwartband: 176 mg
 • (ter vergelijking – 1 kop 2% zuivelmelk: 135 mg calcium)

 

CALCIUM VERTROUWDE VOEDSEL:

 • 1/2 kopje calcium set stevige tofu: 860 mg
 • 1 kop verrijkt sinaasappelsap: 230 mg
 • 1 volkoren bagel: 200 mg
 • 1 volkoren Engelse muffin: 200 mg
 • 1 kop verrijkte sojamelk: 300 mg

 

VITAMINE B12
Vitamine B12 wordt gemaakt door bacteriën en schimmels. Veel veganistische bronnen van vitamine B12 worden vernietigd door sterilisatiepraktijken en reinheidsnormen bij de voedselproductie. Daarom moeten veganisten vertrouwen op verrijkte voedingsmiddelen of supplementen om de vereiste hoeveelheden B12 te krijgen. 

Onze lichamen zijn zeer efficiënt in het hergebruiken van B12; van de B12 die door ons lichaam wordt gebruikt, wordt ongeveer 65-75% van B12 opnieuw in ons lichaam opgenomen. Mensen kunnen jaren zonder een B12-voedingsbron leven, maar alle vitamines zijn van vitaal belang voor uw gezondheid en het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat u een betrouwbare bron in uw dieet opneemt. De meeste mensen hebben ongeveer 2,4 mcg vitamine B12 per dag nodig. Het belangerijk te weten dat bij het slapen ons lichaam in de mond zelf B12 aanmaakt, deze moet dan bij het opstaan niet uitgespoelt worden, maar juist moet bij het opstaan 2 glazen lauw water worden gedronken. deze gewoonte reguleert de organismen in ons lichaam maar helpt de aangemaakte B12 bij het slapen te spoelen in het lichaam en deze hierdoor aan de B12 behoefte kan voorzien. 

ADH: 2,4 mcg Vitamine B12

 

VITAMINE B12 VERTROUWDE VOEDSEL:

 • 2 eetlepels versterkte grote vlokken voedingsgist: 8 mcg
 • 1 kop verrijkte sojamelk: 3 mcg
 • 1 vegetarische burger: 1,4 mcg
 • 1 vegetarische hond: 1,5 mcg
 • 1/2 kop cornflakes: 1,5 mcg

 

VITAMINE D
Weinig voedingsmiddelen bevatten van nature vitamine D. Tijdens de donkere wintermaanden kan het krijgen van voldoende vitamine D een probleem zijn voor alle veganisten die op het noordelijk halfrond wonen. Voor voldoende vitamine D-opname kan slechts 10-45 minuten onbeschermde blootstelling aan de zon aan het gezicht en de armen voldoende pre-vitamine D opleveren om te worden omgezet in vitamine D. Het kan ook nodig zijn om vitamine D2 verrijkte voedingsmiddelen te eten of om een ​​vitamine te nemen D supplement. Zoek naar de plantaardige vitamine D2 in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen, vermijd vitamine D3 omdat het afkomstig is van dieren. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D is 800 IE.

RDI: 800 IE vitamine D2

 

VITAMINE D2 VERTROUWDE VOEDSEL:

 • 1 kop verrijkte sojamelk: 2oo IE
 • 1 kop verrijkte ontbijtgranen: 220 IE
 • 2 theelepel veganistische margarine: 240 IE
 • 1 portie instant havermout: 186 IE

 

JODIUM
Veel van het zout dat in de VS en Canada wordt gebruikt, wordt gejodeerd om tekorten te voorkomen. In andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, wordt het zout niet gejodeerd, wordt veevoer gejodeerd en wordt jodium geabsorbeerd door de consumptie van vlees en zuivelproducten. Veganisten die in de Verenigde Staten of Canada wonen, zullen waarschijnlijk aan de jodiumbehoefte voldoen, maar veganisten die in andere landen wonen, moeten supplementen overwegen. Jodium kan worden aangevuld met kelpcapsules, maar lees de ingrediënten goed door, want voor de meeste soorten moet u slechts enkele tabletten per week innemen.

ADH: 150 – 300 mg jodium

 

MOET U SUPPLEMENTEN GEBRUIKEN?
Het eten van een uitgebalanceerd en gezond dieet, inclusief een breed scala aan voedingsmiddelen, en het eten van voldoende calorieën om de energiebehoefte te ondersteunen, moet zorgen voor voldoende inname van eiwitten, calcium en ijzer.

Het is heel belangrijk om betrouwbare bronnen van vitamine B12, vitamine D en jodium in uw dieet op te nemen, dit kan gemakkelijk worden bereikt door een geschikte mix van verrijkte voedingsmiddelen, vitamine B12, vitamine D2 en kelp-supplementen te consumeren, of door een goede veganist te nemen dagelijkse multivitamine.

Multivitaminen kunnen worden gezien als een soort gezonde eetverzekering. Meestal wil je je best doen om een ​​uitgebalanceerd, voedingsrijk dieet te eten, maar het nemen van een multivitamine zorgt ervoor dat je geen voedingsstoffen tekort komt, zelfs als je niet zo goed eet als jij ‘ graag willen zijn.

bron: www.ilovevegan.com aangepast.

[/expand]


 • Wat maakt voedsel of producten geschikt voor veganisten?

[expand title=”antwoord“]

Het mag geen dierlijke producten of bijproducten bevatten en mag niet op dieren worden getest.

Alle onbewerkte plantenvoeding is veganistisch, inclusief fruit, groenten, noten, zaden, bonen en peulvruchten.

 

HOE TE VERTELLEN ALS EEN VERPAKT VOEDSEL VEGANISTISCH IS?

VEGANISCHE ETIKETTERING
Begin met het scannen van het etiket en de verpakking van het product. Door de opkomst van veganisme in de afgelopen jaren worden steeds meer producten gelabeld als veganistisch. Zoek naar producten met de tekst ‘Geschikt voor veganisten’ of met het ‘Certified Vegan’-logo.

 

ALLERGIE INFORMATIE
Vind de allergie-informatie van een product door helemaal onderaan de ingrediëntenlijst te kijken. Als het product melkingrediënten, eieren of schaaldieren bevat, staat er duidelijk: “Bevat melk, eieren, schaaldieren”. Dit werkt niet zo goed voor producten die vlees bevatten, maar het zal je snel vertellen of het de moeite waard is om de hele ingrediëntenlijst te lezen of niet.

 

LEES DE INGREDIËNTEN
Er zijn veel bijproducten afkomstig van dieren die bijvoorbeeld in het begin wat verwarring kunnen veroorzaken; weipoeder, caseïne en gemodificeerde melkingrediënten zijn allemaal zuivelproducten. Laat je daar niet bang van maken! Je zult versteld staan ​​hoe snel je leert welke ingrediënten je moet vermijden, het is niets om over te zweten, je leert het allemaal op tijd!

 

HOE TE VERTELLEN ALS PERSOONLIJKE ZORG ITEMS EN COSMETICA ZONDER VRIJ EN VEGANISCH ZIJN?

VEGANISCHE ETIKETTERING & INGREDIËNTE LIJSTEN
Begin met het scannen van het etiket en de verpakking van het product. Zoek naar producten met het logo “Certified Vegan”. Als het product eenvoudigweg het label ‘vegan’ of ‘geen dierlijke ingrediënten’ heeft, neem dat niet als garantie, lees de volledige ingrediëntenlijst en kom er zelf achter. Maak goed gebruik van veganistische / wreedheidvrije productlijsten die gemakkelijk online te vinden zijn. Het is veel gemakkelijker om thuis onderzoek te doen dan proberen enkele van de niet-gereguleerde termen in verpakkingen te begrijpen. PETA heeft een goede bron voor het vinden van veganistische persoonlijke verzorgingsproducten.

 

DIER PROEVEN
Zoek naar artikelen met het logo van de Coalition for Consumer Information on Cosmetics (CCIC) leaping bunny of het wreedheidvrije konijnenlogo van PETA.

Sommige producten kunnen worden geëtiketteerd als “Wreedheidsvrij” of “Niet getest op dieren” maar deze voorwaarden zijn niet gereguleerd. Uw beste weddenschap is om de winkelgidsen van CCIC en PETA te gebruiken voor producten die gegarandeerd geen dierproeven gebruiken. Houd er rekening mee dat producten die niet op dieren zijn getest en veganistische producten niet noodzakelijkerwijs wederzijds exclusief zijn – sommige cosmetica kunnen bijvoorbeeld ‘wreedheidvrij’ zijn (niet op dieren getest), maar kunnen van dieren afgeleide ingrediënten bevatten.

 

GEMEENSCHAPPELIJKE DIERLIJKE AFGELEIDE INGREDIËNTEN
Er zijn een aantal zeer uitgebreide lijsten van dierlijke bijproducten en al hun verschillende namen online, een snelle Google-zoekopdracht zou er heel wat moeten uithalen (PETA heeft een zeer grondige lijst van van dieren afgeleide ingrediënten) Deze lijsten kunnen een beetje overweldigend zijn voor iemand die nieuw is in veganisme, hier zijn enkele voorbeelden van de meest voorkomende ingrediënten om op te letten (zonder de voor de hand liggende zoals “eieren”, “melk”, “rundvleesvet”, enz.)

 

VOEDSEL
Albumen, beenderkool, botervet, karmijn, caseïne, gelatine, lactose, reuzel, l-cysteïne, mono- en di-glyceriden, schellak, vitamine D3, weipoeder

 

PERSOONLIJKE ZORGPRODUCTEN EN COSMETICA
Bijenwas, lanoline, keratine, muskus, parels, talg

 

KLEDING EN TEXTIEL
Leer, bont, zijde, wol, kasjmier, angora

Om aan de verwarring toe te voegen, zijn er veel ingrediënten die plantaardig of dierlijk kunnen zijn. Voor die ingrediënten moet u vaak rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant om erachter te komen waar ze het ingrediënt vandaan halen, of online kijken. Misschien heeft iemand anders het antwoord al gevonden.

bron: www.ilovevegan.com aangepast.

[/expand]


News.VeggieConquest.LG