Wie moet ik het vertellen?

Artikel: leestijd 2 minuten.

“Spring!” riep de vader met uitgestrekte armen naar zijn zoon, die in de boom zat en niet meer alleen naar beneden kon. “Spring, ik vang je op!”
Hoe denkt u dat de kleine reageerde? Was hij bang dat zijn vader de armen opeens achter zijn rug zou houden als hij zou springen?

Of was hij misschien bang dat zijn vader niet sterk genoeg zou zijn om hem op te vangen?
Integendeel! Opgelucht wierp hij zich in de uitgestrekte armen van zijn vader en wist: “Mijn vader houdt van mij en zal mij opvangen!”

Vertel het mij!

Zit jij misschien op een tak in een boom en weet je niet hoe je weer heel naar beneden moet komen? Misschien heb je moeite met het huiswerk, wat voor je ligt; de vriendin of vriend die je tot mikpunt van plagerijen heeft gemaakt bij anderen. Of misschien zijn er problemen thuis en willen je ouders gaan scheiden. De vraag is hoe dan ook: Wie haalt jou naar beneden?
Wie moet ik het vertellen? Wie moet ik het vertellen?
Er is iemand die veel van je houdt! Hij kent je naam, weet waar je woont en weet zelfs hoeveel haren je op je hoofd hebt. (Matteüs 10:30) Deze persoon is Jezus Christus! Hem kun je alle problemen vertellen. Je kunt gewoon met hem over alles praten.

Weet je hoe dat gaat? Wel, je kunt bijvoorbeeld thuis in je kamer op je knieën gaan, de handen vouwen, liefst je ogen sluiten, zodat je door niets afgeleid wordt en met hem praten als met een goede vriend.
Je kunt hem alles vertellen – wat je verdrietig maakt of waar je bang voor bent of waar je je over verheugt. Je kunt een echte vriendschap met hem opbouwen. Het is echt mooi om met Jezus te praten! En hij is betrouwbaarder dan een vriend of vriendin ooit zou kunnen zijn.
Je hoeft niet perse thuis te zijn om met Hem te praten. Je kunt dat ook in de bus, in de klas, op straat of waar dan ook doen. Je vertelt hem simpelweg in gedachten wat jou op dat moment bezighoudt. Misschien vraag je hem om je te helpen om niet boos te worden op de kinderen, die net bezig zijn jou uit te lachen. Of misschien wil je Hem vragen om te helpen niet jaloers te zijn op jouw vriend of vriendin vanwege hun nieuwe mobieltje.
Misschien wil je hem ook vertellen dat je verdrietig bent omdat je ruzie hebt gemaakt met jouw ouders. Hij wil jou vergeven en is blij wanneer jij je daarna ook bij je ouders verontschuldigt.

Echt alles?

Misschien vraag je je nu af: “Geeft Jezus mij alles wat ik aan hem vraag?”
Hm, zou jij jouw vriend ALLES geven wat hij van jou vraagt – ook als het een slok uit een esje met gif is?
Jezus houdt teveel van jou om je ALLES te geven wat je vraagt. Hij weet het beste wat goed voor jou is – of bijvoorbeeld het mobieltje wat je wilt hebben echt goed voor jou is!
Maar Jezus wil jou in elk geval helpen zodat je, zelfs als je in problemen zit, weer blij kunt zijn.
Spring dus in zijn armen. Bid tot hem en hij zal je opvangen en jou helpen, want in 1 Petrus 5:7 zegt hij: “Werp al je zorgen op hem, want hij zorgt voor je.”
Gebed: “Lieve Heer Jezus. Bedankt dat u mijn vriend wilt zijn. Dank u, dat ik met u over alles praten kan en u altijd bij mij bent. Amen.”

glow-dutch

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.