Over Ons

Over visie

Hoop voor families

Een Nieuwe Start is een geregistreerde christelijke non-profitorganisatie in Curaçao (KvK nummer 150501) die ernaar streeft, hoop te brengen voor families, in het bijzonder nederlandstalige families.  Wij brengen hun de drie engelenboodschappen van Openbaring 14 en bereiden hun voor op de spoedige wederkomst van Jezus Christus. 

Onze Missie

Op tot een beter jou!

Via Media, Onderwijs en Gezondheid voeren we veel dynamische outreaches uit. Met deze outreaches delen wij niet alleen het evangelie en transformeren levens, maar moedigen ook anderen aan, inspireren en rusten anderen toe om te helpen bij de opbouw van Gods koninkrijk in deze laatste dagen van geschiedenis van de aarde.

Media

Middels een prachtig christelijk familieprogrammering over gezondheid, kookprogramma’s, programma’s voor kinderen, familieleven, mentale en spirituele programma’s uitgezonden via internet en televisie, maar ook publicaties, brengen wij hoop aan nederlandstaligen wereldwijd.

Gezondheid

Gezondheid: We zijn al jaren actief via onze plant-based catering mensen gezonder eten aan te bieden. geven gezondheidspresentaties die levensveranderende informatie bevat dat mensen, jong en oud, in staat stelt betere beslissingen te nemen voor hun leven. Wij leren volwassenen, maar ook kinderen gezond(er) koken, middels kooklessen. Hiermee dragen wij bij aan een gezondere samenleving en geven wij handen en voeten aan de gezondheidsboodschap.

Educatie

Wij onderwijzen jonge mensen ware educatie. Leren hen goede karakters bouwen, kennis opdoen, vaardigheden om nuttig te zijn en voeren diverse betekenisvolle missies (projecten) met hun uit, zodoende hun klaar te stomen voor dienen op verschillende gebieden.

Gevangenis Ministerie

Jonge mensen achter tralies zijn allemaal geliefd bij God en verdienen onze aandacht. Er is altijd hoop. Samen streven we ernaar deze gebroken levens en situaties te herstellen. Elke week draaien wij een programma in Jeugd penitentiaire inrichting op Curacao, waar wij jonge mensen die misdaden hebben gepleegd helpen een nieuwe start te maken.

Opwekking

Door inspirerende leiderschap, reportages, presentaties en boodschappen, bedient Een Nieuwe Start de christelijke kerk met programma’s die zijn ontworpen om Gods volk nieuw leven in te blazen om in vuur en vlam te staan voor het evangelie en de evangelisatie.

Wereldwijde evangelisatie:

We zijn gevestigt op het schitterend eiland van Curaçao, waar tot nu toe alle persoonlijke diensten zich concentreren. Intussen zijn wij begonnen met het opzetten van een overzeese vestiging in het mooi tropisch land Suriname, waar wij spoedig ook persoonlijke diensten gaan aanbieden.

Een korte geschiedenis

Op 26 Juni 2019 is de SENS officieel opgericht. Het iniatief voor de oprichting, vloeit voort uit de intense verlangen en roeping van Orveo Zschüschen (huidige voorzitter SENS) om nederlands sprekenden de laatste waarschuwingsboodschap te brengen.

Orveo kwam vanuit Suriname als student naar het schitterend eiland Curaçao, waar hij gedurende zijn studie zijn latere echtgenote, Eunice heeft ontmoet. Op 23 September 2006 zijn ze samen in het huwelijksbootje gestapt en hebben drie kinderen, 1 jongen en 2 meisjes verwekt.

Orveo was toen lid van de Emmastad gemeente der zevende dags adventisten. Samen met overige leden zette zij zich onvermoeid in om nederlands sprekenden te bereiken met de evangelie boodschap. In diverse rollen als jeugdleider, ouderling, evangelisatieleider, bijbelleraar, enz… wist en weet hij nogsteeds een significante bijdrage te leveren aan de missie van de kerk aldaar.

Maar zijn vrienden die hij had achter gelaten in Suriname vergat hij niet. Hij had een sterk verlangen om ooit eens weer terug te keren naar zijn vrienden, waarmee hij van het rechte pad was afgeweken, toen hij nog in Suriname woonde. Dit om met hun te delen welke hoop hij had gevonden in Jezus. Na jaren van bidden en hard werken groeide Orveo zijn gezin onder leiding van de Heilige Geest uit tot een toegewijd zelfvoorzienend zendingsgezin.

  •  

Missie naar Suriname

In 2016 was het eindelijk zover en kon hij met zijn gezin afreizen, voor een 6 maanden zendingsmissie naar Suriname. Al heel gauw wist hij, na diverse inspanningen, zijn vrienden bij elkaar te brengen en kon hij met een deel van hen aan een bijbelstudieserie beginnen, outreaches uitvoeren en hun toerusten voor zendingswerk aldaar. Er sloten meer geintereseerden zich aan en aan het einde van de studies ontstond een gemotiveerde groep jonge mensen die zich verenigden in de groep die zichzelf noemden de “End Time Messengers”. Deze groep bleef nog 2 jaren actief na Orveo zijn terugkeer naar Curaçao.

Een terugkeer verzegeld

Gedurende de 6 maanden in Suriname opende God deuren om actief bezig te zijn met het evangelisatie werk in de stad Moengo. Samen met de kerk aldaar konden wij in de gemeenschap diverse evangelisatie iniatieven realiseren. Het was ons duidelijk dat we weer terug moesten keren om een vervolg te geven. 

Opzet zendingsverblijf

In het district Commewijne startte wij met het opzetten van een zendingsverblijf om bij terugkeer huisvesting te faciliteren. 

2e zendingsmissie Suriname

In 2017 reisde Orveo werderom een maand af om de “End Time messenger” groep te ondersteunen en de opzet van dit verblijf te vervolgen.

De terugkeer uitgesteld

De terugkeer stond gepland voor 2018, maar onverwachts moest  Eunice (Orveo’s Echtgenote) met spoed een oogoperatie ondergaan in Colombia en voor haar herstel werden de plannen voor terugkeer naar Suriname uitgesteld. Vreemd genoeg herhaalde ditzelfde zich het jaar daarop (2019) maar nu met het ander oog en wederom werd de terugkeer naar Suriname uitgesteld. We bleven geloven dat God’s Timing het beste was en dat Hij door deze omstandigheid ons wilde aangeven dat het nog geen tijd was om terug te keren.

Romeinen 8: 28 Wij weten nu, dat [God] alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn.

 

Het is in datzelfde jaar, op 26 Juni 2019, dat de stichting officieel is opgericht. De stichting zou zich nu niet alleen maar richten op een terugkeer naar Suriname maar een wereldwijde missie beginnen om nederlandstaligen wereldwijd te bereiken met de drieengelen boodschap en zo de grote opdracht van Jezus Christus vervullen. 

Openbaringen 14:6 En ik zag een andere engel vliegen in het midden des hemels en hij had een eeuwig evangelie, om dat te verkondigen aan hen, die op de aarde gezeten zijn en aan alle volk en stam en taal en natie;

 

Nieuwsbrief

Aan het einde van elk kwartaal geven wij een nieuwsbrief uit. Wenst u op de hoogte te blijven van het voortgang in dit werk, abboneer op onze nieuwsbrief, om niks te missen. Bekijk ook hieronder eerder uitgegeven nieuwsbrieven.

Abonneer u op onze Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze activiteiten. Elk kwartaal geven wij een nieuwsbrief uit.

Ons team van vrijwilligers