Tell the World – Het verhaal van de Zevende-dags Adventisten

DE JUISTE BEREKENING, MAAR DE VERKEERDE INTERPRETATIE. Het resultaat was verdriet, pijn en ontmoediging. Zo begint Het verhaal van de Zevende-dags Adventisten kerk.
Op basis van waargebeurde gebeurtenissen deelt deze film “Tell The World” het meeslepende verhaal van een kleine groep boeren uit het noordoosten van de Verenigde Staten. Ze legden de basis van een organisatie die voorop liep in zaken als gezondheid, onderwijs, communicatie en Bijbelse interpretatie.

De film begint met een verrassende ontdekking van de boer en voormalig militielid William Miller, gespeeld door Bill Lake. Na jaren van studie concludeert Miller dat Jezus in 1843 zal terugkeren. Zijn preken, samen met het Bijbelse en historische bewijsmateriaal, waren zo overtuigend dat duizenden mensen alles verkochten, hun zonden beleden en met hoge verwachtingen op de gebeurtenis wachtten. Uiteindelijk vestigden ze zich voor een specifieke datum: 22 oktober 1844.

Trouwe kerkgangers stonden vaak voor de moeilijke beslissing om in de kerk te blijven of te vertrekken vanwege de controversiële overtuigingen van Miller

Maar de dag kwam en Jezus keerde niet terug. Behalve Miller en zijn vrouw Lucy, gespeeld door Kate Hurman, bleven maar weinig mensen God trouw, onder wie Ellen Harmon (Tommie Amber-Pirie), James White (Stephen MacDonald) en Joseph Bates (Timothy Paul Coderre).

Geproduceerd door de Zevende-dags Adventisten kerk in Australië, presenteert de serie levendige details van de pijn en vreugde die de schrijver Ellen G. White heeft ervaren, die door het Smithsonian Institute wordt beschouwd als een van de 100 meest invloedrijke mensen in de Amerikaanse geschiedenis.

Haar leiding en advies, verkregen door bijbelstudies, evenals dromen en visioenen geopenbaard door God, leidden de stappen van de kerk om een ​​gedreven wereldwijde beweging te worden op het gebied van gezondheid, onderwijs, gemeenschapsontwikkeling en noodhulp.

 

De Millerieten beweging wekte bij mensen het verlangen weer op om de Bijbel te bestuderen en te leren hoe die in hun huidige leven sprak

De denominatie is aanwezig in meer dan 200 landen met ongeveer 19,5 miljoen leden. Het beheert duizenden onderwijs- en gezondheidsinstellingen, voedselfabrieken en een wereldwijd humanitair agentschap. Het opent ook elke 3 minuten een nieuwe kerk.

Geschreven door H. G. Sloan en Aaron Harzler en geregisseerd door Kyle Portbury, met de hulp van Allan Lindsay, George Knight en James Nix als adviseurs, is dit de grootste productie ooit gemaakt over de geschiedenis van het adventisme. Het toont het harde begin van de kerk. Onzekerheid, twijfel, dood en armoede waren uitdagingen die de pioniers moesten overwinnen.

Als je naar Tell The World kijkt, is het waarschijnlijk dat je een relatie hebt met je eigen ervaring en dat zowel de teleurstelling als het succes van deze beweging de sleutel waren tot hun fysieke, mentale en spirituele succes.

Deze serie probeert te laten zien dat dezelfde boodschap die duizenden teleurgesteld bracht, nu hoop geeft aan miljoenen – Jezus komt binnenkort! Als je meer wilt weten over de ontdekkingen die deze pioniers hebben gedaan, neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.